Bu Blogda Ara

2.02.2009

Zenginliğe götüren 3. Prensip : Zenginler Değişimi Benimser

Değişim bir çok insan için korkutucudur. çünkü kimse rahat bölgesinden çıkmak istemez.Rahat bölgesi, bildiği ve emin olduğu bölgeden anlamındadır.Değişim iki türlü algılanır, kötü ya da iyi olarak. Araştırmalarda, zenginlerin değişim iyi ya da kötü olsun bir şekilde ondan faydalanmasını bildiklerini göstermiştir.Bunun temel nedeni ise, değişime olan bakış açısıdır. Orta sınıf kesimde değişimler korkutucu olarak algılanırken zengin kesim de bu fir fırsat olarak görülür.Değişime karşı en çok direnenler ondan en çok korkanlardır. Değişime hazır olmak için özgüven gerekir. Özgüven ise çok çalışma ve hazırlık gerektirir.Özgüvene sahip olduğunuzda değişime olan bakışınız da değişir. Değişimin size nsaıl fayda sağlıyacağını görmeye başlarsınız. Orta sınıf insanlar, değişime hazır olmadıklarında kendilerinde şüphe, korku ve direnç hakim olur.Bir insanda korku olduğu zaman asla fırsatları göremez. Çünkü odaklandığı korkularıdır. Değişim, size özünüzde ne olduğunuzu gösterir, kimi insanlarda korku çünkü yapısı itibariyle endişeli, kimi insanlarda kızgınlık çünkü yapısı itibariyle asabiyet, kimi insanlarda şikayet yapısı itibariyle memnun edilmesi zor bir karekter olmasından da kaynaklanabilir.Ama insan doğar, yaşar ve ölür. Yaşadığı her anda birşeylerle karşılaşır ve onları tecrübe eder yani öğrenir.O halde değişim, değişiklik her anlamda avantaja dönüştürülebilir fırsatlar anlamında görülmesi o kişiye fırsatları gösterecektir.
Örnek verecek olursak, geçtiğimiz dönemlerde hatta şimdiler de bazı kesimler küresel krizler nedeni ile batarken kimileri zenginliklerini katlamaktadır. Bu değişime hazır olmakla ilgilidir.
Değişim iyidir, yeterki siz hazır olun.-------------------------------------------------------------Param biriksin Dergimize abone olmak tıklayın.