Bu Blogda Ara

2.02.2009

Zenginliğe götüren 4. Prensip : Zenginler Hesaplanmış Risk Alır

Milyonerler Hesaplanmış Risk Alır... yani öngörülmüş riskler uygulamaya geçirilirler.
Konuyu biraz daha açarsak, kendinizi bir sigorta şirketi olarak düşünün. Ve bir şirketi sigortalıyacaksınız. Neyi hesaplardınız?
Evet doğru bildiniz, hasarın oluşma olasılığını. Eğer bu olasılık yüksekse o şirketi ya sigortalamazdınız ya da sigorta pirimini yüksek tutardınız veya riski indirmek için sigorta kapsamı değiştirirdiniz. Ama asla sizi yüksek olasılıkla zarara sokacak bir sigortalamayı yapmazdınız.
Zaten burada kastedilende budur. Yani size 3 soru sorarak riskin durumunu görmeniz sağlanır:
Ben bu riski aldığımda, başıma gelebilecek en iyi şey nedir? (maximum kazanç)
Ben bu riski aldığımda, başıma gelebilecek en kötü şey nedir? (maximum zarar)
Ben bu riski aldığımda olması olası şey nedir?
Siz bu soruları kendinize sorduğunuzda MAximum kar, maksimum zarar ve olası gelişmeyi görebilirsiniz. ancak bu risk değrlerndirmesini 3 ncü şahıslara özellikle de uzmanlara göstermeniz de fayda var. Çünkü Değişik bakış açıkları ve fikirler kaçırdıklarınızı, bilmediklerini yakalamanızda önemli bir rol oynayabilir.
Özellikle bizimki elalem neder toplumlarda Risk almak daha zordur, nedenleri ise başarısızlık korkusu, kaybetme korkusu, rededilme korkusu vb.. Bu tür olumsuzluklarla baş etmenin en güzel yolu o konuda bilgi edinmektir. Ve tabiki bu bilgi rakkamlara indirilmiş olmalıdır. Yani hesaplanabilir olmalıdır.
Yani ölçemediğinizi kontrol de edemezsiniz. Bu nedenle Risk ölçülebilmelidir. Aldınız Riskin ne kazandırcağını ne kaybettireceğini normal getirisinin ne olacağını bilmek sizin işiniz. Bunları yapmadan yani Hesaplanmış Riski almadan istediğinizi de alamazsınız.
Dedikleri gibi "En büyük Risk, Risk almamaktır".

---------------------------------------
Not: Arkadaşlar bu yazılar sadece araştırmalar ve makalelerden oluşturulmuştur. Bu yazıyı yazan kişi veya kişiler, kesinlikle Yardım Kuruluşu üyesi ya da iş yeri sahibi kişiler değiller. Lütfen iş bulma talebi, maddi yardım talebinde bulunmayın zira bu konuda yardım edemiyoruz, maillere cevap veremiyoruz. Özürdileriz..

Zenginliğe götüren 3. Prensip : Zenginler Değişimi Benimser

Değişim bir çok insan için korkutucudur. çünkü kimse rahat bölgesinden çıkmak istemez.Rahat bölgesi, bildiği ve emin olduğu bölgeden anlamındadır.Değişim iki türlü algılanır, kötü ya da iyi olarak. Araştırmalarda, zenginlerin değişim iyi ya da kötü olsun bir şekilde ondan faydalanmasını bildiklerini göstermiştir.Bunun temel nedeni ise, değişime olan bakış açısıdır. Orta sınıf kesimde değişimler korkutucu olarak algılanırken zengin kesim de bu fir fırsat olarak görülür.Değişime karşı en çok direnenler ondan en çok korkanlardır. Değişime hazır olmak için özgüven gerekir. Özgüven ise çok çalışma ve hazırlık gerektirir.Özgüvene sahip olduğunuzda değişime olan bakışınız da değişir. Değişimin size nsaıl fayda sağlıyacağını görmeye başlarsınız. Orta sınıf insanlar, değişime hazır olmadıklarında kendilerinde şüphe, korku ve direnç hakim olur.Bir insanda korku olduğu zaman asla fırsatları göremez. Çünkü odaklandığı korkularıdır. Değişim, size özünüzde ne olduğunuzu gösterir, kimi insanlarda korku çünkü yapısı itibariyle endişeli, kimi insanlarda kızgınlık çünkü yapısı itibariyle asabiyet, kimi insanlarda şikayet yapısı itibariyle memnun edilmesi zor bir karekter olmasından da kaynaklanabilir.Ama insan doğar, yaşar ve ölür. Yaşadığı her anda birşeylerle karşılaşır ve onları tecrübe eder yani öğrenir.O halde değişim, değişiklik her anlamda avantaja dönüştürülebilir fırsatlar anlamında görülmesi o kişiye fırsatları gösterecektir.
Örnek verecek olursak, geçtiğimiz dönemlerde hatta şimdiler de bazı kesimler küresel krizler nedeni ile batarken kimileri zenginliklerini katlamaktadır. Bu değişime hazır olmakla ilgilidir.
Değişim iyidir, yeterki siz hazır olun.-------------------------------------------------------------Param biriksin Dergimize abone olmak tıklayın.

Zenginliğe götüren 2. Prensip : Zenginler Fikirler Hakkında Konuşur

Zengin değiliz, ama olmak istiyoruz. Herkes gibi sizin de buna hakkınız var, hepimiz zengin olmayı hakediyoruz.
Ama zenginliğin sadece maddi durumun insanların sahip olduğu maddi ortalamanın üstünde olmasından kaynaklandığını sanmayın. Yapılan araştırmalarda, insanları zengiliğe götüren ikinci nedenin fikirler olduğu görülmüş.
Para kazanmak, daha fazla para kazanmak, ama nasıl ? Tabiki fikirlerle.. Biz söz vardır eminim birçokları duymuştur, küçük insanlar insanlarlar orta insanlarlar olaylarla büyük insanlar fikirlerle uğraşır.
Peki siz ne ile uğraşıyorsunuz? Bu sözü fakir, orta halli ve zengin olarak da genelleyebiliriz. Zenginler fikirler hakkında konuşur. Bu fikirler sadece politika ya da ideoloji olarak kastetmiyorum.
Zengin insanlar kural 1 den de hatırlanacağı gibi pozitif tutumları ile ön plana çıkarlar. Bunu da davranışlarında gösterirler, sadece para kazanmanın getirdiği özgüven değil ayrıca kendini bilmenin verdiği avantajla karşısındakine daha saygılı ve komliman yapan biri olarak yaklaşırlar.
Yani eğer Zenginler, insanlar hakkında konuşacaklarsa bu onları onurlandırmak ve önemli hissetmelerini sağlamak için yaparlar. Peki sizce bu onlara ne kazandırır?? Tabiki çevrei daha iyi diyalog, bilgi ve yardım etmeye hazır bir ekip..insanları yargılmanın eleştirmenin size kaybettirdiklerini düşününce, sanırım pozitif bir tutum ve düşünce sayesinde kazandıklarınız kıyaslanamaz bile.
Zenginler fikirler hakkında konuşurlar, peki neden? Çünkü bu fikirler ileride onlar için çalışacak ve daha fazla kazandırcak, onların paralarına para katacak bir mekanizma kuracaktır. Yani bir fikrinizi, birilerine açtığınız zaman o fikir başkalarının yardımıyla zenginleşir şekillenir ve sizin için değer yaratır.
O halde bu özelliği kazanmanız için yapmanız gereken;
1. Konuşma tarzınızı değiştirin, çünkü o davranışlarınızı ve düşüncelerinizi etkileyecektir. imkansızın yerine nasıl yapabilirimi, yapmalıyım yerine yapacağımı, kelime dağarcığınıza ekleyin ve pozitif cümleler kurmaya başlayın
2. Şikayet etmeyi kesin!!! kendinizi lanetleme olarak görün ve şikayet edip ağlayıp, sızlanmayı bırakın, çözüm bulun çözümler geliştirin. Pozitif bişiler yapmak için düşünün ve adım atın. Her şikayet ettiğinizde, kendinizi lanetlediğinizi düşünerek bundan vazgeçin. Ne iş yaparsanız yapın şikayet etmeyin.
Daha fazla parakazanmak için gerekli yolu size açacaktır.
Teşekkürler
Parambiriksin Dergisi ekibi
Gökhan