Bu Blogda Ara

15.09.2008

Değere Değer Verin, Ama Gerçekten Değer nedir?

Değerli arkadaşlar,
Uzun zamandır dergiye ara verdik. Bunun için özürdileriz. Yakın zaman içinde tekrar yayınlarımıza geri döneceğiz.

Şimdi konumuza dönelim. Değer nedir diye sorduğumuz zaman sizde olan ve şu kaybettiğiniz zaman eksikliğini hissedeceğiniz şeyler diyebiliriz. Bunun bir çok tanımını yapabilirsiniz. Bu kişiye ve duruma göre değişebilir. Tartışmasına girmeyeceğiz.

Ama burada bilmenizi istediğimiz şey, farkında olmanızı istediğimiz "sizin için değer nedir?" ve "Sizin için neler değerlidir?". Bu soruları kendinize sormanız gerekiyor.

Neden?
Çünkü, değişim farkındalıkla başlar. Yani farkına varırsınız. Sonra kendinize bir neden bulursunuz. Ve bu neden için Değişim başlar.
Eğer nedeniniz ne kadar kuvvetliyse değişiminiz o kadar büyük ve etkili olur. O halde !!!!!

Kendinize neden bulmanız gerekiyor. Bu nedeni de ancak değer verdiğiniz şeyleri görerek oluşturabilirsiniz.
ister inanın ister inanmayın, herşey insanın beyninde başlar ve insanın beyninde biter. Bu işin felsefesi, psikolojisi, mantığı kısaca herşeyi beyindedir. Siz beyninizi ancak farkında olarak, bilinçle yönetirseniz hedeflerinize ulaşırsınız.

Bu yüzden burada alakasız gibi görünen tüm bilgiler, aslında bir bütünün parçasıdır.

Özetleyecek olursak, değerli vaktinizi değerli şeylere odaklanarak bunlar için çalışarak ve çabalayarak harcayın.
Hiç bir parça birbirinden alakasız değildir. Eğer hayatınız bir yönünde başarısızsanız, bu başarısızlık hayatınızın diğer yönlerinide tahmininizden daha kötü bir şekilde etkileyebilir. Mesela, evde eşi ile sorunlu bir ilişkisi olan sonderece becerikli bir yönetici bu probleminin yansıması sonucu başarısız olma ihtimali yüksektir.
Normal hayatında son derece dağınık olan biri bu negatif özelliğinin bedelini iş hayatında ödeyebilir.
Hiç birinizi paranoyak yapmak istemem ancak, sanki biri sizi gözetliyormuş gibi dışarıdan bir gözle hayatınıza bakın. Değerlerinizi ve bunlara eğilişinizi gözden geçirin. Arkadaşlarınızdan yardım alın. Hayatınızdaki sorunların 80%' ni davranışarınızın 20% sinden gelebilir. Bu göze çarpan negatif davranışlarınızı bulun ve değiştirin.

bunu nasıl yapacaksınız?
Biz buna dikenler ve güller diyoruz.
Bu konuyla ilgili bilgi bir sonraki çalışmalarımızda verilecektir.
Sorunuz ve yorumlarınız için notsimilar@hotmail.com

Teşekkürler
Gökhan TORLAK