Bu Blogda Ara

2.01.2010

HEDEFSIZ ASLA FAKAT NASIL BIR HEDEF

Hayat, rota,liman 3'lemesinden oluşan klişe benzetmeler kullanıp gözünüzde sıradan ders vermeye çalışan bir ukala olmak istemiyorum.

kısaca bir hedefiniz olmalı ancak sunu soylemek isterim ki Hedefiniz sizinle nekadar uyumlu bir hedef olursa o kadar zevkle ve kolayca basarabilecegiz bir hedef olur.

nedemek istedigimi acıklayacagım.

sorum şu, sizin kolayca yapabildiginiz hatta size belki sıradan gordunuz bir ozelliginiz nedir?

biraz dusunun... " ya arkadaşım ben yıllarca yapsam beceremem nasıl kolayca bunu yapıyorsun" dedikleri bir ozelliginiz.
Allah vergisi diye nitelendirdiginiz.

Eger bu ozelliginiz hedefinizle uyumlu ise yani hedefinize ulasmak icin kullanabileceginiz bir ozellikse. Hedefiniz sizin icin daha kolay olur.

Daha anlasılır yapalım. Balık bir hedef, olta da sizin ozelliginiz, nekadar uyumlu? ya da balıkçı ağı.

Elinizdeki yani sizdeki ozellik neye yatkın? misal, eger o bir oksa ve siz balikcilik yapmak istiyorsaniz basari sansiniz nedir?

guclu yanınızı bulun ve amacınızla karsılastırın, cevabını sadece siz bileceksiniz...

saygılarımla

1.01.2010

Hadi Para Kazanalım!




Hadi para kazanalım, bakalım nasıl oluyor dediniz. Meraklısınız ve birde internette keşfedecek bir çok şey var diye içiniz içinize sığmıyor.

Ne zaman bir bilgiye ulaşmak isteseniz, ya da birşeyler öğrenmeye çalışsanız sizi bir çok defa yanıltan, yanıltmakla kalmayıp bıktıran sonuçlarla karşılaşırsınız.

Mesela google gittiniz ve serach kutusuna "para kazanma yolları" diye yazdınız. Hemen şu sonuçlar karşınıza çıkar;
  • Tıklayın 500$ kazanın!
  • Ayda en az 3000 YTL kazancınız olsun istermisiniz!
  • Tıklayın siz de kazanın ......

Para kazanmak tıklamakla olsaydı, inanın bunları yazanlar sabahlara kadar bilgisayar başında bu yazılara tıklardı. Haksızmıyım? niye altın yumurtlayan tavuğu bizlerle paylaşınlar ki.

Peki Internette Para kazanmak Mümkün mü?

Tabiki mümkün. Bu yazıyı da imkansızlıklardan bahsetmek için yazmadım. Ama şunu bilmelisiniz ki, normal hayatta para kazanmak için neler gerekiyorsa, internet ortamında da aynı kurallar hemen hemen geçerli. Sadece ortam biraz daha değişik o kdar. Peki neler yapmalısınız onlardan bahsedelim.

  1. Kendinize bir yol haritası çıkarın. Yani, Ne yapmak istiyorsunuz ne kadar kazanmak istiyorsunuz. Hiç bir başarı plansız programsız gelişi güzel olmaz.
  2. Eğer ürününüz yoksa, insanların ihtiyacı olabilecek, daha önce düşünülmemiş bir şeyler bulun (ahlaki kurallar çerçevesinde). Ve bunları satın. internetten çok uygun fiyatlara bir çok şey satabilirsiniz. Hatta fikirlerinizi bile.
  3. Danışın, araştırın. Eşinizin dostunuzun fikirlerini çekinmeden alın. Fikrinizi çok detaylı olmadan anlatın. Reaksiyon ölçün (vazgeçmek için sebep aramayın) Onu geliştirin!
  4. Eleştirilere ve önerilere açık olun, kendinizi müşteri yerine koyun, satacağınız ürün nasıl size sunulsaydı alırdınız।
  5. Gerçekten ihtiyaç olan farkedilmemiş belki de burnunuzun ucunda duran binlerce ürün ve fırsat var. Bunları nasıl satarım diye düşünün.
  6. Nerede (hangi web sitesi, sanal market) satacağınızı, sloganlarınızı, promosyonlarınızı, ikna eden, teşvik eden cümlelerinizi yazın
  7. Fark yaratın, farklı olun, ama farklı olmayı amaç değil araç olarak edinin.
  8. Dürüst ve müşteri odaklı olun. Müşteri kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih edin. Bir müşteri memnunniyetsizliği tahmini olarak 3500 potansiyel müşteri kaybına neden olur. Eğer sizden memnun kalırlarsa ve güvenirlerse sizi mutlaka birilerine tavsiye ederler.
Değerli arkadaşlar, yukarıda da görüldüğü üzere, internetten zırt diye para kazanılmıyor. Bazı şartları var. ilerleyen yazılarımda sizlerle bu bilgileri paylaşacağım. Ama eğer ki illa da tıklayarak para kazanacağım diyorsanız, en azından bir tıklama için size ne kadar ücret verileceğini ve size kaç tıklama hakkı verildiğini öğrenin, bilin :).

-----------------------------------------size süprizimiz var !!!---------------


iş dünyası ile ilgili harika bir eğitim videosu, eğlenceli ve öğreticidir şiddetle tavsiye edilir. Aşağıda linki ekledik.
Hotfildan nasıl dosya indireceğini Bilmeyenler için, Hotfile dan Eğitim videosunu nasıl indereceğinizi anlatan kısa videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz çok kolay (Hotfile'dan Nasıl Dosya indirilir tıkla!!).

Eğitim Videosunu indirmek için linki tıklayın.