Bu Blogda Ara

9.01.2008

Para Kazanmak için öğütler

Hedefinizi netleştirin!

Bir çok insan zenginolmak, iyi paralar kazanmak, hayatın güzelliklerini yaşamak ister.. Bu doğal ve bana göre her insanın isteyebileceği bir arzudur.

Ama eğer ne kadar kazanmak isterdiniz diye sorsanız, bir an duraksarlar ... Belki de aralarında bir kaçı gerek hazır cevap olduğundan ya da gerçekten hazır olduğundan bu soruya bir rakkam vererek cevap verebilir.

Neden duraksadığınızı hiç düşündünüz mü?

En büyük nedeni hedefinizin olmamasıdır. Hedef olmadan, amaç olmadan, bir noktaya odaklanma olmadan, başarı olmaz.

Hedefinizi belirleyin ve netleştirin. Kendinize sorun, ne kadar kazanmak istiyorum? ve bunu neden istiyorum. Eğer bunu başarırsam hayatımda neler değişecek, bunu başarmak için gerekli olan donanımlar, bilgiler neler?

Hedefiniz ne kadar net olursa, ne kadar iyi tarif edilebilirse, ulaşmak için hangi adımlara ihtiyaç duyulduğu anlaşılırsa, ulaşması da o kadar kolay olur.

Hedeflerinizi küçük parçalara ayırın!

Hedefinizi tanımladınız, açık bir şekilde ifade ettiniz. Basamaklarınızı nasıl ulaşacağınızı tamamen anladınız.
Tanımınızda olabilecek ufak tefek sapmalar olabilir sorun değil, zamanla ihtiyaca göre hedefinizin tanımını ufak revizyona uğratabilirsiniz.

Şimdi yapmanız gereken, onu ufak parçalara yani ufak rahatlıkla uygulayabileceğiniz bölümlere ayırın.
O kadar ufak parçalar olsun ki rahatlıkla uygulayıp başarabileceğiniz parçalar olsun, ama bu parçaları birleştirdiğiniz zaman mutlaka hedefinizi oluştursun..

Her ufak parça için zaman atayın, belirleyin

Rahatlıkla uygulanabilir ufak parçalara ayırdıktan sonra her birine zaman atayın, mesela;
-a işini 17 şubat 2008 tarihine kadar tamamlayacağım
- b kişi ile 13 marta kadar görüşüp ikna edeceğim.
-b işi tamamlanmadan en az 1 hafta önce 6 martta şu hazırlıkları bitereceğim gibi ..

Zaman belirlemek sizi hedefe güdüler, tıpkı güdümlü füze misali, ne zaman nereye düşeceğini bilirsiniz. Ve daha önemlisi, bu verdiğiniz zamanları çok geniş tutmayın .. mesela 1 haftada bitirebileceğiniz bir iş için için 3 hafta vermek mantıklı değil, tam tersi olarak kendinize 1 hafta yerine 5 gün verin ve mutlaka onu yapın. Yapılamıyorsa yapılabilecek boyuta düşürün..

Yaptıklarınızı, Periyodik olarak gözden geçirin

Mesela 1 yıllık bir hedef belirlediniz, ve hedefinizi 1 haftalık basit dilimlere ayırdınız .. 1 ay sonra hangileri tamamladınız nerelerde eksiklik ve boşluklar var bunları gözden geçirin.

Bitirdiğiniz her tanım, görev sizi daha da mutlu edecek, öz güveninizi arttıracak ve başarı şansınızı yükseltecektir.

Savsaklamayın

Görevlerinizi, yapmanız gerekenleri küçük parçalara ayırmanızın sebebi zaten rahatlıkla yapabilecek duruma indirgemenizdir.

Bir şeyi yapmak için illaki onu istemeniz gerekmiyor, kendinizi zorlayın, rahatlık alanını genişletin, yani kendinize rahatsızlık arayın, sıkıştırın.

Her rahatlığı arama çabanız da psikolojik olarak rahatsızlığınız ve doğal olarak ta memnuniyetsizliğiniz artar.. Bu yüzden keyfinizi kaçırın ve yapın, savsaklamamayı kendinize öğretin..

Bunların para kazanmakla ne alakası olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Para kazanmak bir hedeftir, hedefe ulaşmak öz disiplin ister, disiplin aslında kendinize zorla yaptırdıklarınız değildir. Başarı için kendinizi programlamış olmanız ve bu programın işleyişidir.

Bunları gerçekleştirdiğiniz zaman kendiniz bile değişime inanamayacaksınız ..
Yani kastırın, ve tüm sonuçları 1 gün için de beklemeyin,.. Sabırsız olmayın ..

Bugüne kadar bildiğiniz şekilde davrandınız ..Sonuçları ortada, eğer olmasaydı bugun bunları okuyor olmazdınız ...Kendinize bir iyilik yapın bence zamanı geldi....


Saygılarımla,

--------------------------------------------------------------------
Değerli arkadaşlar,
bir çok üyemizden okurumuzdan güzel mailler alıyoruz, teşekkürler. Eğer bize üye katılımında yardımcı olmak isterseniz burayı tıklayın ve mesajlar bölümüne arkadaşlarınız mail adreslerini yazın...

Eğer abone değil iseniz daha fazla bilgi edinmek ve ücretsiz abone olmak için burayı tıklayarak Param Biriksin Workshop eğitimine kayıt olabilirsiniz...