Bu Blogda Ara

2.02.2009

Zenginliğe götüren 2. Prensip : Zenginler Fikirler Hakkında Konuşur

Zengin değiliz, ama olmak istiyoruz. Herkes gibi sizin de buna hakkınız var, hepimiz zengin olmayı hakediyoruz.
Ama zenginliğin sadece maddi durumun insanların sahip olduğu maddi ortalamanın üstünde olmasından kaynaklandığını sanmayın. Yapılan araştırmalarda, insanları zengiliğe götüren ikinci nedenin fikirler olduğu görülmüş.
Para kazanmak, daha fazla para kazanmak, ama nasıl ? Tabiki fikirlerle.. Biz söz vardır eminim birçokları duymuştur, küçük insanlar insanlarlar orta insanlarlar olaylarla büyük insanlar fikirlerle uğraşır.
Peki siz ne ile uğraşıyorsunuz? Bu sözü fakir, orta halli ve zengin olarak da genelleyebiliriz. Zenginler fikirler hakkında konuşur. Bu fikirler sadece politika ya da ideoloji olarak kastetmiyorum.
Zengin insanlar kural 1 den de hatırlanacağı gibi pozitif tutumları ile ön plana çıkarlar. Bunu da davranışlarında gösterirler, sadece para kazanmanın getirdiği özgüven değil ayrıca kendini bilmenin verdiği avantajla karşısındakine daha saygılı ve komliman yapan biri olarak yaklaşırlar.
Yani eğer Zenginler, insanlar hakkında konuşacaklarsa bu onları onurlandırmak ve önemli hissetmelerini sağlamak için yaparlar. Peki sizce bu onlara ne kazandırır?? Tabiki çevrei daha iyi diyalog, bilgi ve yardım etmeye hazır bir ekip..insanları yargılmanın eleştirmenin size kaybettirdiklerini düşününce, sanırım pozitif bir tutum ve düşünce sayesinde kazandıklarınız kıyaslanamaz bile.
Zenginler fikirler hakkında konuşurlar, peki neden? Çünkü bu fikirler ileride onlar için çalışacak ve daha fazla kazandırcak, onların paralarına para katacak bir mekanizma kuracaktır. Yani bir fikrinizi, birilerine açtığınız zaman o fikir başkalarının yardımıyla zenginleşir şekillenir ve sizin için değer yaratır.
O halde bu özelliği kazanmanız için yapmanız gereken;
1. Konuşma tarzınızı değiştirin, çünkü o davranışlarınızı ve düşüncelerinizi etkileyecektir. imkansızın yerine nasıl yapabilirimi, yapmalıyım yerine yapacağımı, kelime dağarcığınıza ekleyin ve pozitif cümleler kurmaya başlayın
2. Şikayet etmeyi kesin!!! kendinizi lanetleme olarak görün ve şikayet edip ağlayıp, sızlanmayı bırakın, çözüm bulun çözümler geliştirin. Pozitif bişiler yapmak için düşünün ve adım atın. Her şikayet ettiğinizde, kendinizi lanetlediğinizi düşünerek bundan vazgeçin. Ne iş yaparsanız yapın şikayet etmeyin.
Daha fazla parakazanmak için gerekli yolu size açacaktır.
Teşekkürler
Parambiriksin Dergisi ekibi
Gökhan