Bu Blogda Ara

11.12.2007

Zenginlik ve Fakirlik arasında ki fark sadece maddiyat mı?

Zengin ve Fakir olmanın arasındaki fark sadece maddi nedenlerden mi!

Eğer size şöyle bir soru soruldaydı nasıl cevap verirdiniz merak ediyorum.

Çok iyi bir geliriniz mi olsun isterdiniz yok sa çok iyi para yönetimine mi sahip olmak isterdiniz?

Çok iyi bir gelirinizin olmasını istermiydiniz sorusu internette sıkça kullanılan tuzak sorulardan biridir. İnsanı cezbeder... Ama asıl konu bunun nasıl olacağıdır. Zaten farkta burada yatıyor.

Açıklamama geçmeden önce size bir soru daha sormak istiyorum ve bunu da bir düşünün.

Size öyle bir yetenek, öyle bir yöntem ya da yetenek verilecek ki sizi bu yöntem veya yetenek 1 yıl içinde zengin edecek, peki siz bu yöntemi başkalarıyla paylaşırmıydınız ya da bu yeteneği başkalarına öğretirmiydiz?

Şimdi ilk soruma geliyorum..

Size sorduğum soru görüldüğü üzere 2 seçenekli bir sorudur. Ancak, içinde herhangi birini seçin diye bir açıklamam yok, ikisini de seçebilirdiniz. Yani hem iyi bir gelire sahip olmayı hemde iyi bir şekilde gelirinizi yönetmeyi isteyebilirdiniz.

Neden mi?

Bazılarınız kelime oyunu yaptığımı düşünebilirsiniz ama bu kelime oyunundan çok sizin nasıl bir düşünce yapısına, beyninizde ne tarz programlama diline sahip olduğunuzu gösterir. Amerikada çok zengin,orta gelir ve düşük gelirli insanlar arasında yapılan araştırmada sorulmuş sorulardan birtanesi budur.

Zenginlerin büyük oranda her ikisini de istediği farkedilmiş, bunun da zengin olmak ile olamamak arasında ki çok önemli bir yaklaşım farkı olduğu açıkça bize göstermiştir. Ayrıca Zenginler arasında yapılan araştırmada zengin olmanın sadece çok iyi bir gelire sahip olmayıp, çok iyi de para yönetimi özelliklerine sahip olduğu gözlemlenmiştir.

Kıssadan hisseye, zengin olmak sadece çok iyi bir gelire sahip olmak demek değildir. Ayrıca iyi bir kişisel finans yönetimi de gerektirir.

Gelelim ikinci soruma, size dünyada bir tek size özel bir yetenek ya da yöntem sunulsaydı bunu başkalarıyla paylaşırmıydınız sorunun cevabı size kalmıştır.

Ama bir çok insanın buna hayır diyeceğine kanaat getiriyorum, çünkü herkesin aynı düşündüğü ve aynı davrandığı bir yerde fark beklemek ne kadar doğru olabilir yani o yetenek ya da metod da sıradanlaşır. O halde etrafınıza bir bakın, internette araştırma yaparken dikkat edin.

Size zenginlik için vaadedilen yöntemler arasındaki farklar ne kadar belirgin? ve sizce bu yöntemi sadece onlar biliyor olsalardı sizlerle paylaşırlarmıydı?

Peki sen ne yapmaya çalışıyorsun şeklinde bir soru soruyorsanız ?

Öncelikle kimseye zenginlik vaadetmiyorum. Bilginin paylaşılmasına gerektiğine inanırım. Ama yeteneklerimi ya da yöntemlerimi asla paylaşmam söz konusu olamaz. Benim burada sizlerle paylaşmaya çalıştığım şey de, bakış açısı farklılıkları. Sizlerin de bunun farkında olmanız gerektiğine inanıyorum. Kimse sizi zengin etmek için uğraşmaz. Kimsenin böyle bir derdi de olacağını sanmıyorum.

Sizin bilmeniz gereken, her yiğidin farklı bir yoğurt yemesi vardır. Siz de Kendinize ait bir yönteminiz var. Anlatmak istediğim, farklı düşünerek kendinize ait metodunuzu bulmanız ve bunu geliştirmenizdir.

Eğer hala birilerinin gelip sizi zengin etmesini daha iyi bir gelir sunmasını bekliyorsanız yanlış duraktasınız, derim ve hayatınız da akıp geçiyor.
---------------------------------------------------------------
Para biriktirme, para kazanma yolları, yöntemleri ve uygulamaları ile ilgili olarak sunulan Param biriksin workshop'a üye olmanızı tavsiye ederim. Düzenli olarak ücretsiz size e-dergi gönderilecektir. Bu

Ücretsiz, Hemen üye olmak için burayı tıklayın. Üyelik kısmını tıklayın ve Email adresinizi girin ve tamamdır (e-mail adresinizi doğru girdiğinizden emin olun, aksi halde dergi adresinize postalanamaz).


Eğer Üyemiz iseniz !

Bizi tavsiye edermisiniz? Eğer bu tür eğitimlere ve bilgilere ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kişiler varsa. Aşağıdaki linki tıklayın ve mesajlar bölümüne bizi yavsiye ettiğiniz kişilerin e-mail adreslerini yazın (yanlış anlamalara karşı, sizi zor durumda bırakmamak için hiç bir şekilde adınızı teşhir etmeyeceğiz).

Bizi önermek için burayı tıklayın mesajlar bölümüne mail adreslerini giriniz diğer kısımları boş bırakabilirsiniz..... Teşekkürler

----------------------------------------------------------------------------------------